Volledig scherm
De AZSV-doelman wordt getest, maar niet verslagen. © Peter Dekkers

Matig Urk verliest van sluipmoordenaars uit Aalten

videoUrk heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 0-2 verloren van het effectief spelende AZSV uit Aalten. 

Urk begon als ploeg in vorm met een basisplaats voor de nieuw aangewaaide keeper Richard Strijker en de op sportpark De Vormt teruggekeerde William de Boer in de spits. 

De Pip was binnen enkele minuten ook meteen gevaarlijk met een knal op AZSV-keeper Ebbers. In de tegenstoot raakte AZSV-speler Kars Vierwind de buitenkant van de paal, waarna medespeler Yeftha Nyamsangya de bal rakelings over de kruising kopte. Het illustreerde de zwakke start van Urk, dat moeizaam in de wedstrijd kwam. 

Het werd in cijfers uitgedrukt door Robin Thuss die na een vrije trap uit de rebound scoorde. Urk herstelde zich hierna enigszins. Het voetbal bleef matig, maar wel was de ploeg dichtbij de gelijkmaker via schoten van Marinus Snoek en Gerrit Tol. Na een ketser van Strijker was AZSV voor rust nog dicht bij een tweede goal.

Na de pauze draaide Urk de duimschroeven aan, maar de counterende sluipmoordenaars uit Aalten waren dicht bij 0-2 toen Joost Rasing vuurde en Strijker knap redde. Na een knal op de paal van De Boer nam de frustratie van Urk alleen maar toe en dat werd na de goal van verdediger Max Jansen (van dichtbij uit een corner) nog een graadje erger. Ondanks een heftig opportunistisch beleg van het AZSV-doel kwam er in de stand geen verandering meer.

Hoofdklasse B: Urk - AZSV 0-2 (0-1). 23. Robin Thuss 0-1, 73. Max Jansen 0-2.

Amateurvoetbal