Hessel Snoek, omhelsd door William de Boer (26), is met een hattrick de man van de middag in de polderderby tussen Urk en Flevo Boys.
Volledig scherm
PREMIUM
Hessel Snoek, omhelsd door William de Boer (26), is met een hattrick de man van de middag in de polderderby tussen Urk en Flevo Boys. © Freddy Schinkel

Mentaal ijzersterk Urk is veel beter dan angstig Flevo Boys

HOOFDKLASSEIn de eerste derby van het seizoen is Urk vele malen beter dan Flevo Boys. Dat wordt vooral door Hessel Snoek in cijfers uitgedrukt (3-0).

 1. Lelystad moet zichzelf voetballend op de kaart zetten, maar doet dat in derby nog niet
  PREMIUM
  tweede klasse

  Lelystad moet zichzelf voetbal­lend op de kaart zetten, maar doet dat in derby nog niet

  De eerste Lelystadse derby van het seizoen heeft het hart van echte voetballiefhebbers in de provinciehoofdstad niet sneller doen kloppen. Sv Lelystad’67 en Batavia’90 geven geen voetbalshow weg, maar zorgen voor een gelaten stemming. Met drie teams in de tweede klasse wordt gehunkerd naar meer spektakel en betere prestaties. ,,Voetbal in Lelystad moet meer een gezicht krijgen.”
 2. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
  PREMIUM
  Teruglezen liveblog

  Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

  Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.

Amateurvoetbal