Volledig scherm
© Peter Dekkers

Messcherp Urk laat Flevo Boys kansloos

URK - Een uiterst gedreven spelend Urk heeft de veelbesproken derby tegen Flevo Boys met 2-0 gewonnen

De wedstrijd begon met een discutabel moment. Klaas Kramer kreeg 'slechts' geel toen hij de doorbrekende William de Boer neerlegde. Daarna werd de wedstrijd compleet gedomineerd door Urk en het was het een mirakel dat er bij rust nog 0-0 op het scorebord stond. Zo zag Jelle de Boer een inzet van paal naar paal caramboleren en werd een kopbal van Hessel Snoek van de lijn gehaald. Kansrijke ballen van Gerrit Tol en Maarten Dijkhuizen werden door de attent keepende Rodney Rosink gepareerd.

Flevo Boys kwam niet veel verder dan verdedigen en focussen op spaarzame omschakelmomenten. Na rust voetbalde Flevo Boys meer mee en was er spanning voor beide doelen. Juist in die fase scoorde Urk 1-0 toen Jelle de Boer zich het scherpst toonde in een chaotisch moment voor de Flevo Boys goal. Urk bleef daarna makkelijk op de been en scoorde zelfs de verdiende 2-0 door een goal van invaller Teun Hakvoort.

Urk - Flevo Boys 2-0 (0-0)
61. Jelle de Boer 1-0, 82. Teun Hakvoort 2-0.

Scheidsrechter: De Gast
Toeschouwers: 1500
Gele kaart: Kramer, De Boer, Nagel (Urk), Nijboer, Frank Post (FlevoBoys)

Opstelling Urk: Koffeman, Dijkhuizen, GertJan Nagel, Kramer, De Boer (62. Hakvoort), Nentjes, Tol, Marinus Snoek, Van Slooten (88. Pieter Brands), Riekelt Jan Brands, Hessel Snoek (89. Wezelman).

Opstelling Flevo Boys: Rosink, Klijnstra, Arnoud Post, Betaze, Scholten (82. Kerkstra), Harvey de Boer, Frank Post (73. Stoker), Nijboer, Korf, William de Boer, Rorije.

Tweets over #urkfle from:sportstentorzwo since:2016-10-13

Amateurvoetbal