Volledig scherm
Yordi Schols namens Sparta in duel tegen Spakenburg. De middenvelder keert in de zomer na vier jaar terug bij asv Dronten. © Rodney Kersten

Middenvelder Yordi Schols keert terug bij asv Dronten

SPELERSCARROUSELYordi Schols keert aankomend seizoen terug bij asv Dronten. De 21-jarige middenvelder komt over van Sparta Nijkerk, waar hij nog een doorlopende verbintenis had. Die is echter verbroken.

Schols speelde in de jeugdafdeling van BAS, maar maakte al snel de overstap naar Dronten. Daar debuteerde hij in het eerste elftal, maar in 2015 sloot hij aan bij de beloften van SC Cambuur. Een doorbraak bleef uit, waarna hij in 2018 naar hoofdklasser Sparta Nijkerk verkaste. Daar tekende hij voor twee jaar, maar onlangs werd besloten om het, mede door werkomstandigheden, bij één jaar te laten. Schols is na Wilko Braam de tweede oud-speler die terugkeert bij de Drontenaren, die nog vechten tegen degradatie uit de eerste klasse.

De huidige eersteklasser krijgt ook de beschikking over doelman Alex Bindenga (29). Hij speelt op dit moment nog voor HFC EDO uit Haarlem, waarmee hij uitkomt in de tweede klasse van het district West I. De doelman kwam eerder uit voor het Almeerse Waterwijk.

Amateurvoetbal