Wim Kwakkel heeft namens 's-Heerenbroek gescoord tegen CSV'28. De dorpsclub staat op de rand van het eerste kampioenschap sinds 1957.
Volledig scherm
Wim Kwakkel heeft namens 's-Heerenbroek gescoord tegen CSV'28. De dorpsclub staat op de rand van het eerste kampioenschap sinds 1957. © Orange Pictures/Johan Wolff

Mijnheer promoveerde twee keer met ’s-Heerenbroek: volgt nummer drie?

KOPLOPERSDe voetbalcompetitie ligt stil vanwege de coronacrisis, en niemand weet hoe het zal aflopen. Dat is zeker niet het belangrijkste in deze dagen, maar toch. Hoe denken de koplopers uit de stilgevallen competities over de komende tijden? Een serie met topteams, ieder op zijn niveau. Deel 5: ’s-Heerenbroek.

Oost (za), 4D
’s-Heerenbroek (5 punten voorsprong op concurrent WZC Wapenveld)

Op de drempel van het eerste kampioenschap ooit (sinds 1957). 's-Heerenbroek speelde in 2000/2001 wel in de derde klasse. Behaalde één punt (2-2 tegen Kloosterhaar).

Leider Freddy Mijnheer, die als speler twee keer promoveerde met ’s-Heerenbroek: ,,Of we al op zoek waren naar een prijzenkast? Nee haha, want voor een prijs is er natuurlijk altijd wel ergens ruimte. Ik ben zelf speler van het eerste geweest en twee keer gepromoveerd, maar dit zou hartstikke mooi zijn. Als de competitie niet wordt uitgespeeld en het niets waard blijkt, is dat maar zo. Natuurlijk zijn er dan jongens teleurgesteld, maar we zijn in ’s-Heerenbroek nuchter genoeg. Dat virus moet eerst de wereld uit.”

Quote

Ik denk dat we met deze groep de derde klasse in kunnen

Freddy Mijnheer, VV ’s-Heerenbroek

,,Ik ga er eigenlijk niet vanuit dat het seizoen nog wordt afgemaakt en dan filosofeer je wel met elkaar wat er gaat gebeuren. Ik denk dat wij met deze groep de derde klasse in kunnen, maar nog een jaar vierde klasse is ergens ook wel weer een uitdaging. Dan moet je laten zien dat het geen toevalstreffer was, maak van een ongeluk dan maar een geluk. Het is afwachten, meer kunnen we niet doen.”

Amateurvoetbal