Volledig scherm
Stef Beute schreeuwt het uit. De verdediger maakte een doelpunt voor MSC. ©Martijn Bijzitter © Martijn Bijzitter

MSC boekt broodnodige zege op AWC Wijchen

MSC wint met 2-0 van AWC Wijchen. En dat is maar goed ook, want concurrent De Bataven pakt ook drie punten. Volgende week, uit bij Silvolde, is het daardoor ‘do or die’ voor de Meppeler hoofdklasser.

Het zit MSC weer eens mee. Mag het? Want inderdaad, tot de zege van vorige week kenden de mannen van trainer Berry Zandink een uiterst belabberde tweede seizoenshelft. Voor de winter ging het bij vlagen goed, maar wat de ploeg daarna liet zien hield nauwelijks over. Degradatiegevaar ligt al weken serieus op de loer. Het komt nu op de allerlaatste wedstrijd aan. Een gelijkspel lijkt volgende week voldoende, maar een zege bij Silvolde zal definitief tot vreugde zorgen.

Via een rake kopbal van Stef Beute komt MSC op voorsprong. Beute springt hoger dan alles en iedereen in de zestien van AWC, waarna hij bij de tweede paal binnenknikt. Invaller Noah Schuurman heeft vervolgens de 2-0 op z’n schoen, maar zijn inzet wordt op wonderbaarlijke wijze uit het doel gehouden door de goalie van AWC. Niet veel later is het toch raak voor Schuurman. Camiel Fidom legt breed op Jim Veltmaat, die op zijn beurt Schuurman vindt. De invaller schiet met een droge knal raak. Daar blijft het bij.

MSC boekt zodoende de tweede zege op rij. Een opluchting, maar ondanks de drie punten is MSC er nog niet. De Bataven winnen zelf van Be Quick 1887 (1-2), waardoor de spanning in de laatste wedstrijd van het seizoen tot een hoogtepunt komt. MSC gaat zelf naar Silvolde, De Bataven spelen thuis tegen RKZVC.

Hoofdklasse A, MSC – AWC: 2-0 (0-0). 64. Stef Beute 1-0, 81, Noah Schuurman 2-0

Amateurvoetbal