Volledig scherm
Richard Baharila beleefde met twee gele kaarten een ongelukkig debuut voor eigen publiek, maar MSC won wel. © Martijn Bijzitter

MSC dankt Hensens voor de eerste zege van het seizoen

HOOFDKLASSEMatthijs Hensens heeft MSC aan de eerste overwinning van het seizoen geholpen. De stevige spits maakte twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys (2-1).

Hensens (22) opende de score na een kwartier met een intikker omdat de Alphense doelman een schot van Noah Schuurman niet goed kon verwerken. Het tweede doelpunt van de puntspeler - overgekomen van Achilles 1894 - was een pareltje. Hensens legde voor de dug-out van MSC, een meter of dertig van het doel, aan voor een vrije trap. Uit de ooghoek zag Hensens dat goalie Tim van der Linden vooral de rechterkant van zijn domein in de gaten hield. Een dure inschattingsfout, want de aanvaller knalde de bal op indrukwekkende wijze in de korte hoek.

Die treffer kon MSC goed gebruiken, door een dubbele gele kaart voor invaller Richard Baharila moest het team van coach Berry Zandink de wedstrijd met tien man afmaken. Met kunst- en vliegwerk werd de winst over de streep getrokken. Alphense Boys, dat verzorgder speelde, kwam via Tol weer in de wedstrijd maar zag dat Thijs Hoogenboom de bal in blessuretijd nog op de kruising kopte.

MSC speelde op het veld van buurman FC Meppel omdat het eigen hoofdveld na de renovatie van de zomer nog niet gebruiksklaar is.

Hoofdklasse A: MSC - Alphense Boys 2-1 (1-0). 16. Matthijs Hensens 1-0, 76. Hensens 2-0, 88. Kees Tol 2-1. Rode kaart: 70. Richard Baharila (MSC, 2x geel). 

Amateurvoetbal