Matthijs Hensens viert zijn doelpunt tegen Alphense Boys met trainer Berry Zandink. De spits is alweer verdwenen bij MSC.
Volledig scherm
Matthijs Hensens viert zijn doelpunt tegen Alphense Boys met trainer Berry Zandink. De spits is alweer verdwenen bij MSC. © Martijn Bijzitter

MSC is aanvaller Matthijs Hensens kwijt

SPELERSCARROUSELAanvaller Matthijs Hensens heeft hoofdklasser MSC-Amslod na vier maanden verlaten. Hij kan het voetballen niet meer combineren met zijn werk.

De van Achilles 1894 overgekomen Hensens scoorde dit seizoen twee keer. Daar blijft het dus bij, de uitwedstrijd bij RKAVV in Leidschendam is zijn laatste in het shirt van de Meppelers gebleken. Een nieuwe functie op zijn werk in Duitsland is daar de oorzaak van. Hensens kan door die veranderingen niet meer trainen op dinsdag- en donderdagavond. ,,En dan houdt het op”, aldus trainer Berry Zandink.

Het vertrek van de aanvaller is een aderlating voor MSC. Maar Zandink blijft positief. ,,In de eerste wedstrijd zonder Matthijs hebben we zondag gewonnen JOS Watergraafsmeer, de nummer twee van de ranglijst.” Zorgen maakt de oefenmeester zich niet. ,,Het vertrek van de een biedt altijd kansen voor een ander. We stellen er gewoon weer elf op.”

Amateurvoetbal