Volledig scherm
© Erik Riemens

MSC kan het niet op zaterdag

MEPPEL - Er was alles behalve sprake van zomeravond- maar letterlijk wel van zaterdagavondvoetbal. MSC en Sneek Wit-Zwart maakten er in een schimmig decor in Meppel een open wedstrijd van, die op de valreep nog een winnaar kreeg: Sneek Wit-Zwart dat met 2-3 won.

Was het in het begin van de ontmoeting nog aftasten geblazen, halverwege de tweede helft kreeg met name MSC Meppel kans op kans. Danny Bijlsma, Jos Fidom en Justin Benjamins kregen pracht van mogelijkheden, maar het was spits Milan van der Weide die als enige succesvol was: 1-0.
Na rust ging het rap met de goals. Usta en Lubbers zetten de Friezen aan de goede kant van de score, Van der Weide liet zich weer gelden door MSC langszij te brengen: 2-2.

Er was toen nog ruim een half uur te spelen. Daarin gebeurde niet zoveel behalve dat het wat rommelig was en dat beide ploegen twijfelden om voor de winst of voor de puntendeling te gaan. Op dat laatste leek het uit te draaien totdat Usta in de allerlaatste minuut een vrijebal met enig fortuin binnenschoot en zo MSC desolaat achterliet: 2-3.

MSC Meppel-Sneek Wit-Zwart (1-0) 2-3. 8. Van der Weide. 48. 1-1 Usta. 52. 1-2 Lubbers. 55. 2-2 Van der Weide. 90. 2-3 Usta.
Scheidrechter: Kaper
Toeschouwers: 200
Opstelling MSC Meppel: Ydel, Nijholt (75. Huiskes), Bijlsma, Hankel (56. Zomer), Koster, Bakker, Vd Weide (75. Besuijen), J. Benjamins, Van Duuren, Fidom en Tijink.

Tweets over #mscswz from:sportstentorzwo since:2016-10-26

Amateurvoetbal