Volledig scherm
MSC speelt dit seizoen in de zondag hoofdklasse alleen nog voor de eer, nu de overstap naar de zaterdag een feit is geworden. © Martijn Bijzitter

MSC kiest voor prestatievoetbal op zaterdag

OVERSTAP NAAR ZATERDAGMSC, van 1910, speelt komend seizoen geen prestatievoetbal meer op zondag. De Meppeler hoofdklasser kiest voor de overstap naar de zaterdag omdat de kosten stijgen en de inkomsten dalen. Het eerste elftal heeft bovendien geen herkenbaar Meppeler gezicht meer.

MSC heeft sinds jaar en dag de voortrekkersrol met plannen om het zaterdag- en zondagvoetbal te integreren tot ‘weekendvoetbal’, met regionaal ingedeelde klassen. Maar voorzitter Arjan Jonkers merkt dat de voetbalbond niet staat te popelen om de competitie-opzet ingrijpend te wijzigen. 

Om de toekomst van de club te garanderen kiest MSC nu voor de stap naar de zaterdag met de prestatieteams (eerste en tweede elftal). De club hoopt dat het huidige zaterdagteam - tweede in de vijfde klasse F - nog dit seizoen promoveert. Op termijn wil MSC de zaterdag tweede klasse bereiken, het niveau waarop buurman FC Meppel acteert.

MSC speelt sinds de zomer van 2010 onafgebroken in de hoofdklasse van de zondagamateurs en won in de laatste tien jaar drie keer een periodetitel. De zwartwitten uit Meppel maakten hun besluit donderdag bekend, op de dag dat ook Quick’20 koos voor de stap naar de zaterdagmiddag. Wie op Ezinge op zondagmiddag voor de gezelligheid een balletje wil trappen, kan dat gewoon blijven doen.

Amateurvoetbal