Volledig scherm
Justin Benjamins (op archiefbeeld) zette zijn ploeg op voorsprong, maar het leverde geen drie punten op. © AWfoto

MSC laat twee punten liggen in Gendt

Wel de kansen krijgen, maar ze niet benutten. MSC-Amslod heeft tegen De Bataven verreweg de betere mogelijkheden, maar wint niet: 2-2.

,,Hier kan ik heel duidelijk in zijn: we laten gewoon twee punten liggen vandaag”, mopperde trainer Berry Zandink na afloop. MSC speelde een prima eerste helft, waarin het dankzij Justin Benjamins (strafschop) op voorsprong kwam. Jim Veltmaat zorgde vervolgens met een schot in de verre hoek voor een 0-2 voorsprong. 

,,Daarna was het eigenlijk wachten op de 0-3”, zag Zandink. ,,Er was geen vuiltje aan de lucht. Maar tot overmaat van ramp lijden we balverlies op het middenveld, dankzij een verkeerd balletje breed, waarna de bezoekers de aansluitingstreffer konden maken.” Na rust resulteerde een overtreding van Dedmer Kraakman in een strafschop voor de thuisploeg, die vervolgens met verve werd benut: 2-2.

De Meppelers hadden het vervolgens volledig aan zichzelf te wijten dat er niet werd gewonnen. Zandink noteerde zeker vijf prima kansen, die niet werden benut. Zo hadden Noah Schuurman en Thom van Lingen de winnende op de schoen, maar gescoord werd er niet. En dus heeft MSC nu twee punten uit twee wedstrijden, waarin alles naar behoren ging. Behalve dan scoren. ,,Dan moeten we inderdaad maar gaan trainen op afronden”, besloot Zandink.

Zondag, hoofdklasse A: De Bataven - MSC: 2-2 (1-2). 24. Justin Benjamins 0-1, 37. Jim Veltmaat 0-2, 43. Rob Aarntzen 1-2, 50. Aarntzen 2-2.

Amateurvoetbal