Volledig scherm
Berry Zandink had nogal wat aan te merken op de eerste wedstrijd van MSC. © Kristian Giesen Fotografie

MSC moet het doen met een punt tegen SDO (1-1)

Het eerste thuisduel van MSC in de hoofdklasse heeft zondag een punt en de nodige hoofdbrekens voor trainer Berry Zandink opgeleverd. Tegen SDO uit Bussum werd het 1-1 en daar mocht MSC blij mee zijn. 

,,Het tempo lag te laag en op de doorkopballen van spits Camiel Fidom werd niet goed geanticipeerd”, vond Zandink. Al tijdens de wedstrijd gaf hij menigmaal luidkeels aan niet tevreden te zijn. En dat terwijl MSC tegen de klok van kwart over twee nog wel zo daadkrachtig, energiek en fris begon. De wedstrijd begon wat later, omdat SDO hinder had van de werkzaamheden op de A28 bij Zwolle.

Het was Danny Bijlsma die na ruim tien minuten van dichtbij simpel binnenschoof, na een goede actie van nieuweling Jim Veltmaat. SDO kwam daarentegen maar matig voor de dag. 

Omdat MSC steeds slordiger ging spelen en ook moeite had om Fidom te bereiken, kantelde de wedstrijd. Zeker in de tweede helft was SDO gewoon beter en kreeg het veel kansen. Eentje werd na een klein uur in een doelpunt omgezet door Glenn Hemmers. Daarna mocht MSC de nieuwe doelman Raimon Benjamins meer dan dankbaar zijn voor het punt.

Hoofdklasse B: MSC - SDO 1-1 (1-0). 10. Danny Bijlsma 1-0, 54. Glenn Hemmers 1-1. 

Amateurvoetbal