Groen Wit'62 is de winnaar van de Apeldoorn Cup. De vierdeklasser versloeg in de finale verrassend WSV na strafschoppen en schakelde eerder al Columbia uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Groen Wit'62 is de winnaar van de Apeldoorn Cup. De vierdeklasser versloeg in de finale verrassend WSV na strafschoppen en schakelde eerder al Columbia uit. © Wout van Zoeren

Niet CSV Apeldoorn of Columbia, maar vierdeklasser Groen Wit’62 is Apeldoorns beste

Apeldoorn CupJaar in jaar uit ging de finale van de Apeldoorn Cup tussen CSV Apeldoorn en Columbia. Maar niet dit jaar. Tweedeklasser WSV streed op het hoofdveld van sportpark Orderbos om de trofee, maar het was vierdeklasser Groen-Wit’62 die er met de hoofdprijs vandoor ging. Na een 1-1 gelijkspel eiste keeper Joep Vink de hoofdrol op, door tijdens de aansluitende penaltyserie twee strafschoppen te keren en zelf een pingel te benutten.

  1. Beekbergen-captain Cas Mulder trekt de wereld over, maar vindt zijn Waterloo op ‘Zuid’
    PREMIUM
    WEDSTRIJD VAN DE WEEK APELDOORN

    Beekbergen-cap­tain Cas Mulder trekt de wereld over, maar vindt zijn Waterloo op ‘Zuid’

    Hij zette vorig jaar voet aan de grond in onder meer Australië en Peru, waar hij zijn grote liefde Suzanne ontmoette. Dit seizoen is hij weer ‘gewoon’ te zien in het shirt van Beekbergen. Cas Mulder is terug op vertrouwd gebied. Gistermiddag verloor hij de derby bij Apeldoornse Boys: 3-2. ,,Wat speelden we slap in die eerste helft, echt niet goed te keuren.”

Amateurvoetbal