Volledig scherm
Of Luc Nilis nog steeds zo'n fraaie trap in zijn rechterbeen heeft als in zijn PSV-tijd, moet zaterdag blijken tijdens het NK 45+ in Kampen. © Jeroen van Bergen

Nilis en Valckx tonen hun kunsten op NK 45+ in Kampen

Dos Kampen is zaterdag gastheer voor de eindronde van het Nederlands kampioenschap 45+. Zes voetbalteams strijden om de titel, waaronder Dos Kampen. Vorig jaar verloor die ploeg in Zeist de finale met 0-1 van Ooit Venray, dat nu niet present is.

Blikvangers zijn zaterdag ongetwijfeld Luc Nilis en Stan Valckx. De ex-profs van onder meer PSV en ex-internationals van respectievelijk België en Oranje spelen tegenwoordig bij het Limburgse DEV Arcen, dat zich kwalificeerde voor het NK.

Excelsior Rotterdam, Rijnsburgse Boys, VV Sleeuwijk en SO Soest drongen ook door tot de eindronde en maken het zestal deelnemers compleet. Die strijden in twee poules van drie voor een plek in de kruisfinale, waarvan de winnaars de finale spelen.

Er wordt gevoetbald op een half speelveld, er is geen buitenspelregel. Ieder team bestaat uit 1 keeper, 6 veldspelers en maximaal 5 wissels. Er mag onbeperkt worden gewisseld. De pouleduels beginnen om 10.30, de speelduur per wedstrijd is 25 minuten. De aftrap van de finale is om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Amateurvoetbal