De kampioenen van 1969. Staand vlnr: Gerard Kok, Hannie Kok, Joop Groenouwe, Ab de Graaff, John Immink, Gerrit Vonkerman, Bert Snaphaan en grensrechter Tonny van Ginkel. Geknield vlnr: trainer Henno van Egdom, Johan Dollekamp, Rolf Bourgogne, Andries Nissink, Henri Golstein, Ben Hogeweg en Rinus Beumer.
Volledig scherm
PREMIUM
De kampioenen van 1969. Staand vlnr: Gerard Kok, Hannie Kok, Joop Groenouwe, Ab de Graaff, John Immink, Gerrit Vonkerman, Bert Snaphaan en grensrechter Tonny van Ginkel. Geknield vlnr: trainer Henno van Egdom, Johan Dollekamp, Rolf Bourgogne, Andries Nissink, Henri Golstein, Ben Hogeweg en Rinus Beumer. © John Immink

Nog een keer zo’n kunstje als een halve eeuw terug

LOCHEM 1969 EN 2019Lochem promoveerde vijftig jaar geleden na een beslissingswedstrijd in Zutphen naar de tweede klasse. Een van de spelers van toen was Henri Golstein. Zondag kan hij dat kunstje herhalen, als trainer. Met John Immink, destijds maker van de enige goal, blikt hij terug en vooruit.

  1. SHE-speler naar ziekenhuis, wel winst voor club uit Hall
    PREMIUM

    SHE-spe­ler naar ziekenhuis, wel winst voor club uit Hall

    SHE heeft het thuisduel tegen RKPSC uit Pannerden met 5-0 gewonnen. Toch was het een zege met een nare bijsmaak. Trainer Peter Rutgers: ,,Na vijfentwintig minuten spelen, bij een 1-0 voorsprong, raakte Martijn Bisseling van ons ernstig geblesseerd. Het bleek dat hij na een duel een afgescheurde pees had opgelopen. De wedstrijd heeft ongeveer twintig minuten stilgelegen, want er moest eerst een ambulance komen om hem te vervoeren naar het ziekenhuis. Dikke pech, vooral voor hem, maar ook een domper voor het elftal. Gelukkig heeft het team de draad goed opgepakt en wist alsnog viermaal te scoren.”

Amateurvoetbal