Volledig scherm
PREMIUM
De kampioenen van 1969. Staand vlnr: Gerard Kok, Hannie Kok, Joop Groenouwe, Ab de Graaff, John Immink, Gerrit Vonkerman, Bert Snaphaan en grensrechter Tonny van Ginkel. Geknield vlnr: trainer Henno van Egdom, Johan Dollekamp, Rolf Bourgogne, Andries Nissink, Henri Golstein, Ben Hogeweg en Rinus Beumer. © John Immink

Nog een keer zo’n kunstje als een halve eeuw terug

LOCHEM 1969 EN 2019Lochem promoveerde vijftig jaar geleden na een beslissingswedstrijd in Zutphen naar de tweede klasse. Een van de spelers van toen was Henri Golstein. Zondag kan hij dat kunstje herhalen, als trainer. Met John Immink, destijds maker van de enige goal, blikt hij terug en vooruit.

Ze zagen en spraken elkaar een aantal jaren niet. Maar de wedstrijd van Lochem tegen Wijhe brengt de vroegere medespelers Henri Golstein (69, bovenste foto) en John Immink (72, onder) weer even samen aan tafel. De eerste toont drie plakboeken, met foto's en krantenverslagen van vijftig jaar geleden toen Lochem naar de tweede klasse promoveerde. Die komen meermaals van pas, als het duo twijfelt over een uitslag, tegenstander of speler.

Amateurvoetbal