Volledig scherm
Noordwijk in de aanval tegen DVS'33, onder een donkere hemel. © Marco Jansen

Noordwijk slaat aanval DVS’33 af in topper

Er vielen twee rode kaarten en er was veel spanning, maar DVS’33 heeft de beladen topper tegen Noordwijk met 1-2 verloren. De Ermeloërs zagen de aanval op de koppositie stranden en staan negen punten achter.

DVS had in de openingsfase het initiatief, maar de koploper nam het over en na een voorzet van Tjeerd Westdijk schoot aanvaller Sabir Achefay van dichtbij over.

DVS nam een meer afwachtende houding aan, maar werd van daaruit wel gevaarlijk. Zo leverde een afgeslagen Noordwijk-corner een counter op en schoot Olivier Pilon op keeper Roy Rondeltap. Ook Benjamin Roemeon en Soufian Moro, van afstand, kwamen niet voorbij de Noordwijk-keeper. Aan de andere kant moest DVS-keeper Paul Eppink lossen op een inzet van Tjeerd Westdijk, maar de alerte Jorran van Santen voorkwam een rebound.

Na rust kwam het eerste doelgevaar van de Ermeloërs via Van Santen (kopbal), terwijl een afstandsschot van Moro naast zeilde. Het waren echter de bezoekers die in de 55e minuut de leiding namen. Denzel James schudde bij een run Moro af en bediende Achefay. Zijn schot werd door Coen Vloedgraven van richting veranderd, waardoor Eppink kansloos was: 0-1.

Noordwijk drukte door en gaf DVS zes minuten later opnieuw een dreun. Achefay was nu de aangever en legde breed op Nick van Staverden die onhoudbaar binnenschoot: 0-2. DVS bracht Berry Powel en zette aan voor een offensief, maar Pilon was niet gelukkig en stuitte op Rondeltap. Noordwijk moest met tien verder na 2 keer geel voor Rob Overvliet. Vlak daaop schoot Roemeon de bal langs Rondeltap: 1-2. Noordwijk deed tergend lang over de drie wissels. Aanvoerder Emiel Wendt vergat het te beslissen. Vlak voor tijd werd ook Moro uit het veld gestuurd voor doorgaan op een opponent na een gemiste vrije trap. Noordwijk vertraagde volop, maar trok de winst over de streep.

Derde divisie: DVS’33 – Noordwijk 1-2 (0-0).  55. Sabir Achefay 0-1, 61. Nick van Staverden 0-2, 78. Benjamin Roemeon 1-2. Rode kaart: 55. Rob Overvliet (Noordwijk, 2x geel), 89. Soufian Moro (DVS’33, 2x geel).

Amateurvoetbal