Yordi Grovestein was goed voor twee doelpunten tegen DETO.
Volledig scherm
Yordi Grovestein was goed voor twee doelpunten tegen DETO. © Rodney Kersten

NSC laat geen spaan heel van DETO

Hoofdklasse BOp verpletterende wijze heeft NSC haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. DETO uit Vriezenveen had vrijwel de gehele wedstrijd niks te vertellen en werd met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd: 6-1.

Furieus begin

Al na één minuut spelen komen de Nijkerkers op voorsprong: Redouan Azzat kan van dichtbij binnentikken. Hierna zijn er kansen te over voor NSC, maar het duurt tot tien minuten voor rust voordat de marge wordt verdubbeld. Debutant Jonathan Martina zet goed door op keeper Anthony van Zaltbommel en tekent de 2-0 aan. Kort daarna is het Azzat die na een hoekschop van dichtbij zijn tweede van de middag maakt. Op slag van rust scoort Martina na goed doorjagen zijn tweede van de middag. De jongeling (19) startte voor het eerst in de basis bij NSC en was dus direct belangrijk. 

Tweede helft

Als kers op de taart is het Yordi Grovenstein die na een sublieme steekbal van Kevin van Essen op Dave Knikker, met een prachtvolley de 5-0 op het scorebord zet, net koud uit de kleedkamer. Grovenstein mag op driekwart zijn tweede maken en de eretreffer van Maarten Jansen is voor de statistieken.

Hoofdklasse B: NSC - DETO 6-1 (4-0). 1. Redouan Azzat 1-0, 36. Jonathan Martina 2-0, 38. Azzat 3-0, 41. Martina 4-0, 47. Yordi Grovenstein 5-0, 64. Grovenstein 6-0, 84. Maarten Jansen 6-1. Rode kaart: 45. Lesley Nahrwold (DETO). 

Amateurvoetbal