Volledig scherm
NSC Nijkerk won op bezoek bij KCVO. © Jos Mulder

NSC Nijkerk ten koste van KCVO verder in bekertoernooi

Hoewel het klassenverschil tussen NSC Nijkerk en KCVO op het veld niet echt tot uitdrukking kwam, laat de 1-3 eindstand er geen misverstand over bestaan wie zaterdagmiddag in Vaassen de betere ploeg was.

Hoofdklasser Nijkerk kreeg in de eerste helft van het bekerduel slechts twee kansen, maar die waren dan ook alle twee meteen raak. Van den Brom strafte een fout in de Vaassense defensie genadeloos af en Bobson bekroonde een fraaie individuele actie met de tweede treffer. 

De thuisploeg kon daar in eerste instantie maar weinig tegenover zetten. Na de rust was KCVO, uitkomend in de derde klasse, bij tijd en wijle de dominerende ploeg. Het begin van het tweede bedrijf was in eerste instantie voor Nijkerk. De ploeg van John Kamphuis verzuimde echter de wedstrijd op slot te gooien. Ook KCVO kwam lang niet tot scoren. 

Ondanks dat de ploeg uit Vaassen het betere van het spel had, kwamen Balk en van Ast niet verder dan schoten tegen de paal. Pas in de slotminuut kon Melvin Balk namens Vaassen iets terugdoen. Vanaf de aftrap bepaalde Yannick Cornelisz echter de eindstand op 1-3, door vanaf twintig meter verwoestend uit te halen.

Districtsbeker regio Oost, 1e ronde, KCVO – NSC Nijkerk : 1-3(0-2). 27. Nico van den Brom (0 – 1), 39. Darryl Bobson (0 – 2), 90. Melvin Balk (1-2) 90+1. Yannick Cornelisz (1 – 3). 

Amateurvoetbal