Volledig scherm
Voor Bjarn Onderstal dreigt een seizoen zonder voetbal. © WHC Wezep

Onderstal mag definitief niet spelen voor ESC

Het komt hard aan in Elburg: de KNVB maakte vrijdag bekend dat keeper Bjarn Onderstal (24) definitief niet voor het eerste elftal van ESC uit mag komen. ,,Ik kan er nog steeds niet bij.”

Al in februari maakten WHC en ESC bekend dat Onderstal de overstap naar de Elburgers zou maken. Miscommunicatie binnen ESC zorgde er echter voor dat die overschrijving niet tijdig bij de KNVB bekend was. ,,Een stomme fout”, noemt voorzitter Harrald Kroeze het. De club diende tweemaal een dispensatie-verzoek in bij de KNVB, maar kreeg vrijdag nul op rekest. ,,Met de mededeling dat er geen beroep meer mogelijk is”, zegt Kroeze.

Geen optie

Voor Onderstal is het onduidelijk wat hij nu moet. ,,Terug naar WHC is waarschijnlijk geen optie, omdat ze daar al meerdere keepers hebben.” 

Een lager elftal van ESC is ook lastig, want Onderstal wilde zich juist in de aandacht van een hoofdklasseclub spelen. ,,Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik ga doen. Dit besluit van de KNVB motiveert mij niet. Ze zeggen dat ze voor voetbal staan, maar willen bij dit besluit niet naar het menselijke aspect kijken. Ze onthouden nu iemand van 24 jaar gewoon een seizoen voetbal.”

Amateurvoetbal