Volledig scherm
Een fel kopduel tussen Wessel Pluim (Elspeet) en Jeroen Janssen (Otterlo). © Wout van Zoeren

Onverzettelijk Elspeet boekt belangrijke zege

Elspeet heeft een zeer belangrijke zege geboekt op Otterlo. Met 2-0 was de thuisploeg te sterk voor de gasten, waardoor zij Otterlo tot op één punt naderen.

Elspeet kon binnen twee minuten al op voorsprong komen na een aantal goede mogelijkheden. Een penalty was ook niet onterecht geweest, maar een handsbal werd gemist door de scheidsrechter.

Na 22 minuten kwam de grootste kans echter voor Otterlo. Alvin Broekhuizen knalde de honderd procentkans echter vol op de lat. Drie minuten later was het aan de andere kant wél raak. Mark Spijkerboer, die een uitstekende wedstrijd speelde, profiteerde van een gigantische blunder van keeper Bas Pol.

De gehele wedstrijd was duidelijk dat Otterlo de beter voetballende ploeg was, maar ze kwamen niet door de organisatie van de thuisploeg heen. Een onverzettelijk Elspeet maakte via Rick Mulder in de 72ste minuut de beslissende 2-0, waar Pol wederom niet vrijuit ging. Spijkerboer faalde iets later oog in oog met Pol.

In de slotfase werd de sfeer grimmig, nadat verdediger Jeroen Janssen van Otterlo zijn directe tegenstander Wessel Pluim in het gezicht spuugde. Ook na het laatste fluitsignaal waren de gemoederen nog niet bedaard.

Elspeet – Otterlo 2-0 (1-0). 25. Mark Spijkerboer 1-0, 72. Rick Mulder 2-0.

Amateurvoetbal