Volledig scherm
Voorwaarts op archiefbeeld. © De Stentor Ronny te Wechel

Onwennig Voorwaarts naar moeizame zege

Een onwennig Voorwaarts kon het bezoekende Fortissimo in de openingswedstrijd van het seizoen met grote moeite van zich afschudden. Uiteindelijk grepen de meiden van coach Helma Meijerman in de laatste minuten van de partij toch de volle winst: 23-20.

De ploeg speelde te afwachtend en kwam daardoor maar sporadisch aan haar kenmerkende flitsende aanvalsspel toe. Ook schortte het aan de afronding. De ploeg uit Cothen bleef de thuisclub tot aan de laatste fase van het matige duel hinderlijk in de nek hijgen. Uiteindelijk grepen de meiden van coach Helma Meijerman in de laatste minuten van de partij toch de volle winst.

,,Het was vandaag meer spannend dan fraai,” beaamde Meijerman. ,,We waren wisselvallig en duidelijk zoekende naar de juiste vorm. Er zat nog te weinig lijn in en het zat ook niet echt mee. Vooral onze opbouwsters hadden het lastig. We hadden een aantal keren gewoon de domme pech dat de ballen, die terug kwamen van de keepster of het aluminium, niet bij ons terecht kwamen.” 

Vorig seizoen was haar team dichtbij promotie naar de eredivisie. Pas in de nacompetitie werd de formatie uitgeschakeld. Het bereiken van het vaderlandse handbalwalhalla is geen doel in Twello. ,,We hebben een heel smalle selectie. Die willen we graag vanuit de club versterken. We proberen daarom dit seizoen om de kloof met het tweede en de jeugd te verkleinen. We laten speelsters meetrainen en nemen ze mee als wissel naar de wedstrijden. Dat is ons belangrijkste doel.”

Vrouwen, eerste divisie: Fit & Fun Voorwaarts – Fortissimo 23-20 (13-11). Scores Voorwaarts: Sharin Aal 6, Alineke Ros 5, Melissa Van Delsen 4, Ellen Schutte 3, Merlin Fakkert 2, Aniek Koers 2, Laura Deijk.

Amateurvoetbal