Finn Kluiver werd met VVOG uitgeschakeld in het bekertoernooi.
Volledig scherm
Finn Kluiver werd met VVOG uitgeschakeld in het bekertoernooi. © Bram van de Biezen

Ook in de beker blijft succes voor VVOG uit

KNVB-bekerIn de derde divisie loopt het nog niet zoals gewenst, dus hoopte VVOG op een succesje in de KNVB-beker. De Harderwijkers verloren echter in de tweede voorronde met 0-2 van competitiegenoot Ajax.

De avond begon niet best voor de thuisploeg, want al na drie minuten hadden de Amsterdammers de openingstreffer gemaakt, Misa Danso verschalkte doelman Paul Eppink. Op het druiligere sportpark regende het niet echt mogelijkheden voor de ploeg van Pieter Mulders.

Vlak voor rust kreeg VVOG zijn grootste kans, toen Rihairo Meulens de bal oppikte. De aanvaller schoot van afstand en raakte daarbij de paal. In de rebound kwam de bal voor de voeten van Bas Wobbes, die ineens schoot en ook de buitenkant van de paal raakte. Diezelfde Wobbes kreeg pal voor het rustsignaal nog een grote kans, maar na zijn goede actie schoot hij op de vuisten van keeper Stephan Veenboer.

Na de onderbreking was de eerste oprisping weer van VVOG. Meulens schoot de bal uit een vrije trap van grote afstand op doel en Veenboer kon de inzet maar net onder de lat vandaan ranselen. Halverwege de tweede helft werd het een stuk lastiger voor VVOG, toen het met tien man kwam te staan omdat Randy Onuoha met rood moest inrukken. Het was de tweede rode kaart in een week tijd, na de uitsluiting van Meulens in de wedstrijd bij SteDoCo (2-0 verlies).

In de slotfase behoedde Eppink zijn ploeg aanvankelijk voor de tweede tegentreffer, maar Ilias Boudouni verschalkte de doelman alsnog in blessuretijd: 0-2.

KNVB-beker, tweede voorronde: VVOG - Ajax amateurs 0-2 (0-1). 3. Misa Danso 0-1, 90. Ilias Boudouni 0-2. Rode kaart: 68. Randy Onuoha (VVOG).

Amateurvoetbal