Volledig scherm
Opkomst van de spelers bij Columbia-WSV © Rene Waning

Ook WSV kan Columbia niet stuiten

Apeldoornse derbyColumbia heeft zaterdagavond met duidelijke cijfers afgerekend met WSV in de Apeldoornse derby in de tweede klasse J. Na een 1-0 ruststand liep Columbia uit naar een ruime, maar licht geflatteerde 4-0 zege.

De eerste speldenprikjes op het goed gevulde sportpark De Winkewijert waren voor WSV, maar daarna nam Columbia het heft in handen met bij vlagen prima aanvalsspel. Toch bleef het aantal kansen beperkt en dacht WSV met 0-0 de rust te halen. Na hands in het strafschopgebied kon daar een streep door. Maikel Lange zorgde voor de 1-0.

Kort na rust kreeg Ife Oduguwa dé kans om WSV op gelijke hoogte te zetten, maar zijn inzet ging naast. Een klein kwartier later was het duel na twee vlotte treffers van  Huseyin Güveli en Dylan de Bruin gespeeld. In de slotminuten tekende invaller Leon de Bok voor het slotakkoord. Voor Columbia lijkt het kampioenschap na weer een eenvoudige zege nog slechts een kwestie van tijd.

2e klasse J: Columbia - WSV 4-0 (1-0). 45. Maikel Lange (pen.) 1-0, 53. Huseyin Güveli, 61. Dylan de Bruin, 90. Leon de Bok 4-0.

Amateurvoetbal