Volledig scherm
De supporters hebben een overtreding van Oranje Zwart-zijde geconstateerd. © Martijn Bijzitter

Oranje Zwart kan titel in vierde klasse op eigen kracht veroveren

Oranje Zwart - het nietige clubje uit Wanneperveen - kan volgende week kampioen worden en voor het eerst in de historie naar de derde klasse promoveren. En dat ook nog eens op eigen kracht. In Tjalleberd winnen van degradant Aengwirden volstaat. 

De ploeg van trainer Patrick Visser deed het zondag helemaal zelf tegen Steenwijkerwold, dat door de 2-0 nederlaag overal naastgrijpt.

Het was zondag gezellig druk langs het veld van Oranje Zwart. De toeschouwers keken af en toe bezorgd naar boven toen er vlak voor aanvang sprake was van regen en onweer. De ontmoeting kon echter gewoon van start gaan.

Donderen deed het eigenlijk de hele wedstrijd niet. Steenwijkerwold was voetballend beter, had meer en grotere kansen, maar doelman Marcel Petter was elke situatie de baas. Vlak voor ruste werkte Niels Bramsen de bal ongelukkig in eigen doel: 1-0.

In de tweede helft ging het wat meer tegen elkaar op. Maar ook nu gebeurde er niet al te veel. Tim Vredenburg besliste de wedstrijd met een geweldig schot: 2-0.

Oranje Zwart geloofde het hierna wel, terwijl Steenwijkerwold de moed definitief had opgegeven. Door dit resultaat en de winst van Steenwijk, is het verschil tussen Oranje Zwart en Steenwijk, dat zondag afreist naar Balkbrug, één punt. Oranje Zwart heeft het dus zelf in de hand.

Noord, 4A: Oranje Zwart - Steenwijkerwold 2-0 (1-0). 35. Niels Bramsen 1-0 (eigen doel), 76. Tim Vredenburg 2-0.

Amateurvoetbal