Futsal Apeldoorn heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen.
Volledig scherm
Futsal Apeldoorn heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. © René Hulshoff

Oud-speler doet Futsal Apeldoorn pijn

FutsalUitwedstrijden en Futsal Apeldoorn zijn nog niet echt een gelukkig huwelijk. Van de zeven duels op vreemde bodem werd er slechts één met succes voltooid. Vrijdagavond moest er door de Apeldoorners naar Den Bosch worden afgereisd voor een wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie, FCK/De Hommel. Deze wedstrijd zou uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor de Bosschenaren eindigen.

Het was een weerzien van oude bekenden. Drie spelers van FCK/De Hommel speelden vorig seizoen nog bij Futsal Apeldoorn, maar kozen medio 2019 voor het zwarte tenue van de ploeg uit Den Bosch. Ennes van Maasbommel, Mohammed Bouraarasi en Tevfik Ceyar, ex-Futsal Apeldoorn, stonden alledrie als basisspelers op het wedstrijdformulier en het was beste zaalvoetballer van 2016-2017 Tevfik Ceyar die het team van trainer Mohammed Botaarout het meest pijn deed. Van de vijf Bossche doelpunten nam hij er drie voor zijn rekening.

De Apeldoorners traden aan met een half fitte selectie en speelden naar zeggen van de teammanager geen goede wedstrijd. Er werden amper kansen gecreëerd en scherpte ontbrak. Ondanks de vijf tegendoelpunten wist Futsal Apeldoorn er toch nog twee in te schieten. Redouan Hazzat en Reza Ngarigota wisten beiden het doel te vinden.

Aanstaande vrijdag is er geen speelronde in het eredivisie zaalvoetbal en kunnen de Apeldoorners proberen de selectie fit te krijgen voor een week later. Dan staat de thuiswedstrijd tegen het als derde geklasseerde FC Eindhoven op het programma.

Amateurvoetbal