Volledig scherm
Urk is gevaarlijk met een corner. © Peter Dekkers

Ouderwets Urk wint knap van topper Swift

HoofdklasseUrk heeft aan de neergaande spiraal van voor de winterstop meteen een goede draai gegeven. In het eerste duel na de verplichte break won Urk op karakter en strijd met 2-0 van kampioenskandidaat Swift. 

In de gelijkopgaande eerste helft kwam Swift niet verder dan een buitenspelgoal. De ploeg uit Amsterdam voetbalde makkelijker, maar Urk kreeg de betere kansen. In de openingsfase al via gevaarlijke vrije trappen van Marinus Snoek en Hessel Snoek, terwijl later in het eerste bedrijf een inzet van Klaas Kramer van de lijn werd gehaald. 

Na rust maakte Urk keeper Richard Strijker een beste kans van de Amsterdammers onschadelijk. Urk scoorde ruim op het uur de 1-0 toen de verder uitstekend spelende keeper Virgil Deen een schot van Lucas Schraal niet onder controle kreeg. Riekelt Nentjes profiteerde. Hierna golfde het spel nadrukkelijk heen en weer met de beste kans voor Fidel Yilmaz van Swift die over schoot. Meteen hierna scoorde Schraal de bevrijdende 2-0 voor Urk dat een knappe overwinning pakte en richting middenmoot stijgt.

Hoofdklasse B: Urk - AVV Swift 2-0 (0-0). 63. Riekelt Nentjes 1-0, 88. Lucas Schraal 2-0.

Amateurvoetbal