Volledig scherm
Dennis ter Burg opende namens OVC'21 de score tegen Zwartemeerse Boys. © Orange Pictures/Sietse de Boer

OVC'21 pakt eerste punten op zaterdagavond

Zondagclub OVC’21 speelt dit seizoen voor de winterstop alle wedstrijden op zaterdag. Bij de eerste gelegenheid tegen Zwartemeerse Boys haalt het team van trainer Freek Goeree meteen drie punten: 3-0.

De Drentse tegenstander vindt het maar niks, spelen op zaterdag. Ze zijn helemaal van het pad af. ,,Je zit met eten en nu wil je snel naar huis, want anders is de hele zaterdag naar de haaien”, moppert trainer Koen Walda na de afgetekende nederlaag.

Bij de thuisclub klinken verschillende verhalen. De een is voor zaterdagvoetbal, de ander tegen, een derde vindt het een poging waard.

Voor de toeschouwers is het geen pretje in de druilerige regen. OVC'21 speelt op het kunstgras vanwege de verlichting. De tribune langs het hoofdveld blijft leeg.

Het voetbal is net als het weer, niet best. Voor rust speelt OVC’21 nog geduldig. In de tweede helft is het vooral een kwestie van hollen, rennen, glijden en veel foute passes.

Dennis ter Burg mikte na 17 minuten de bal mooi over de keeper heen. Maar de tweede treffer laat lang op zich wachten. Halverwege de tweede helft is het onrustig, daarom komt de treffer Tyron Schokker op het goede moment. Legebeke doet er nog een goal bij, voor de statistieken.

Noord, 4D: OVC’21 - Zwartemeerse Boys 3-0 (1-0). 17. Dennis ter Burg 1-0, 69. Tyron Schokker 2-0, 90. Jeroen Legebeke 3-0.

Amateurvoetbal