Overwetering strandt in zicht van de haven

VideoIn Raalte kon Overwetering zich zondag definitief veilig spelen. NEO uit Borne wenste echter niet mee te werken en promoveert na de 2-1 zege naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Sander Poll bewandelt de omgekeerde weg.

Dat finales maar zelden een acceptabel niveau bereiken, werd door Overwetering en NEO weer eens bevestigd. Op de goede wil viel niets af te dingen, voetballend was het allemaal van een bedenkelijk niveau. De spanning, doelpunten en strijd vergoedden veel voor het in grote getale toegestroomde publiek.

Gesteund door de goede resultaten van de laatste weken leek het momentum in het voordeel van Overwetering. De 1-0 van Henri Rozen was daarvan een voorbeeld. Tot drie keer toe trachtten verdedigers van NEO de bal uit het doelgebied te krijgen en de laatste poging vloog via de schenen van Rozen pardoes in het doel. Zonder dat de verdediger daar zelf iets voor hoefde te doen.

Ergernis 

Lang kon Overwetering niet van de voorsprong genieten. Tot grote ergernis van Poll. Uitgerekend op de manier waarvoor hij zijn ploeg uitvoerig gewaarschuwd had, bracht NEO de gelijkmaker op het scorebord. Nog voor het rustsignaal kwam de ploeg uit Borne op voorsprong en ditmaal ging doelman Paul Vlaskamp opzichtig in de fout.

Het viel Overwetering te prijzen dat de ploeg na rust op jacht ging naar de gelijkmaker, maar in de tweede helft kwam de tweedeklasser niet verder dan een halve kans. Het was aan de slordigheid van de tegenstander te danken dat er aan de andere kant geen tegendoelpunten vielen.

Tenminste vijf keer kreeg NEO de kans de score op te voeren, maar de ploeg slaagde er niet in. Zo bleef er spanning tot de laatste minuut. In de blessuretijd werd invaller Bas Spenkelink van NEO nog met rood van het veld gestuurd na een schandalige overtreding op Hushan Shakwat. De overtalsituatie duurde te kort voor Overwetering om er nog voordeel uit te kunnen halen.

NEO-Overwetering 2-1 (2-1). 16. Henri Rozen 0-1, 18. Twan Weghorst 1-1, 28. Robin Oude Kamphuis 2-1. Bijz: 90+2. Rode kaart Bas Spenkelink (NEO)

Volledig scherm
Remon Elshof van Overwetering (geel) legt het af tegen Steven Zonder van NEO, zoals zijn ploeg ook verloor van de Tukkers. © orangepictures/Kristian Giesen

Amateurvoetbal