Marco Hoogland viert een feestje met doelman Jacco van Olst.
Volledig scherm
Marco Hoogland viert een feestje met doelman Jacco van Olst. © Foto Freddy Schinkel

Owios speelt fris en pakt driepunter, IJVV oogt afwezig

Tweede klasseIn een vermakelijk duel wint Owios met 3-0 van IJVV. Waar Owios goed voetbal op de mat legde, liet IJVV nauwelijks iets zien.

IJVV zakte vanaf de start in en liet Owios komen. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg. Cornell Balk werd mooi vrijgespeeld, had een voorzet moeten geven, maar koos voor een schot. Zijn inzet ging naast.

Na krap twintig minuten was het toch raak voor het team uit Oldebroek. Dennis de Boer wilde een voorzet geven, maar de bal zweefde fantastisch de kruising in: 1-0.

Vijf minuten voor rust werd het erger voor IJVV. Cornell Balk kreeg een beuk van keeper Jasper Fix. De arbiter floot en er volgde een strafschop. Bennie Veldhoen maakte rustig de 2-0.

Bennie Veldhoen legt aan voor een vrije trap. Later schiet hij kalm een strafschop binnen.
Volledig scherm
Bennie Veldhoen legt aan voor een vrije trap. Later schiet hij kalm een strafschop binnen. © Sander Kruitbos

IJVV bakte er weinig van in het eerste bedrijf. Het werd eenmaal dreigend uit een vrije trap, maar keeper Jacco van Olst redde knap.

Na de pauze kwam IJVV iets beter voor de dag. Al snel kreeg het door een mooie aanval een grote mogelijkheid, maar Van Olst reageerde goed op een knal van Lenhard de Velde.

Balk had een kwartier na rust de kans op 3-0, maar oog in oog met de doelman faalde hij. Daarna bleef Owios de bovenliggende partij. IJVV was te zwak en kon geen gevaar meer stichten. Erik van Haagen maakte er in de slotfase nog 3-0 van. Een knappe goal waarbij hij de bal in een keer uit de lucht nam en verwoestend uithaalde.

Oost, 2H: Owios - IJVV 3-0 (2-0). 18. Dennis de Boer 1-0, 39. Bennie Veldhoen 2-0, 77. Erik van Haagen 3-0.

Amateurvoetbal