Volledig scherm
Rood-Wit’58 heeft een eerste belangrijke slag geslagen. © Bastiaan Vrijhof

Penalty en vroege rode kaart helpen Rood-Wit’58 in het zadel

Dankzij een 2-1 overwinning in de play-offs op vierdeklasser Fortissimo kan Rood-Wit’58 zich nog behoeden voor degradatie uit de derde klasse.

Doordat de spanning er vol op stond - de halve finale werd over één duel beslist - waren de kansen in de openingsfase schaars. De eerste opwinding was er toen Fortissimo-verdediger Ruud Schuurman de doorgebroken Johan van den Brink vasthield en daarvoor rood kreeg. Een zware straf, maar een welkome voor de Puttenaren. De thuisploeg kon het personele overwicht in de eerste helft niet in een verschil op het scorebord uitdrukken.

Buitenkansje

Hoewel Rood-Wit meer balbezit had, lukte het de ploeg ook na rust niet om tot grote kansen te komen. De ploeg werd in het zadel geholpen door een penalty, hoewel de overtreding buiten de zestien was. Jeffrey Kleijer benutte het buitenkansje. De ploeg uit Ede, die door de rode ietwat behoudender was gaan spelen, kroop vervolgens uit zijn schulp en met een fraai stiftje van Dani Tanalepy kwam het direct op gelijke hoogte: 1-1.

Rood-Wit was even van haar stuk, maar in de laatste fase leunde het als vanouds op Barry Grevengoed. De vleugelaanvaller knalde diagonaal de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. Dankzij de zege speelt Rood-Wit het finaleduel tegen de winnaar van JVC Cuijk-Juliana’31.

Rood-Wit’58 - Fortissimo: 2-1 (0-0). 66. Jeffrey Kleijer 1-0 (strafschop). 70. Dani Tanalepy 1-1. 84. Barry Grevengoed 2-1. Bijzonderheden: 21. Ruud Schuurman (Fortissimo) rode kaart.

Amateurvoetbal