Volledig scherm
Een beeld uit de wedstrijd. © Wouter Foppen

Penaltyserie niet in juiste volgorde: Lelystad wint, Unicum gaat in beroep

abbaDe derby van zaterdag tussen Unicum en Lelystad ’67 krijgt mogelijk een juridisch staartje. Lelystad won na penalty’s, maar die serie werd niet in de juiste volgorde afgewerkt. En dus gaat Unicum naar alle waarschijnlijkheid in beroep.

Na 120 minuten voetballen was de stand 1-1 en dus moest de beslissing vallen via een strafschoppenserie. Nadat beide ploegen er vijf hadden genomen, was er nog geen winnaar bekend. Op dat moment verliep alles keurig via het ABBA-systeem, tot Lelystad ging aanleggen voor de zesde. Scheidsrechter Gerbert Stegeman besloot het om en om te laten gebeuren, maar ging daarmee flink in de fout.

Nieuwe strafschoppenserie

Het ABBA-systeem dient immers ook doorgevoerd te worden na de vijfde ronde en daar hebben ze ook bij Unicum inmiddels weet van. ,,We hebben alles op beeld en gaan het checken. De kans is groot dat we in beroep gaan”, meldt voorzitter Willem Schoonheim alvast.

Lelystad ’67 vierde al een finaleplaats, maar het kan maar zo zijn dat er ergens komende week nog een nieuwe strafschoppenserie gaat plaatsvinden. In het verleden werden soortgelijke gevallen immers op die manier opgelost.

Amateurvoetbal