Volledig scherm
De strafschoppensoap van Lelystad is beëindigd, donderdag werd het binnen een paar tellen beslist. © Wouter Foppen

Penaltysoap na twee pogingen beslist: Lelystad'67 wint opnieuw

PENALTYSOAPWeer neemt Lelystad’67 de penalty’s donderdag beter dan Unicum, waardoor het zich zaterdag mag melden voor de finale van de nacompetitie tegen SVI, voor een plaats in de eerste klasse. Na twee penalty’s en amper twee minuten speeltijd was het circus voorbij.

Dat het bijzonder zou worden was vooraf bekend en niets bleek minder waar. De stadsderby tussen Unicum en Lelystad werd zaterdag na penalty’s beslist in het voordeel van laatstgenoemde (5-6), maar later bleek dat de serie voor een deel niet was genomen via het ABBA-principe. En dus moest iedereen zich donderdag omkleden, werd er een warming-up gedaan en verzamelde het publiek zich achter het doel.

Na twee strafschoppen was het allemaal al weer voorbij. Darshan Dwarkapersadsharma schoot zijn penalty namens Unicum hoog over, waarna Darryl van den Anker het matchpoint benutte. Zo deed Lelystad hetzelfde als zaterdag, via penalty’s met 5-6 winnen van Unicum. Zaterdag (14.30 uur) wacht SVI, op het terrein van VSCO in Oosterwolde.

Amateurvoetbal