Volledig scherm
Pernelly Biya in het rode shirt van DOVO. © Foto Ruud Voest

Pernelly Biya heeft zin in weerzien met oude bekenden

VVOG NAAR DOVODe thuiswedstrijd tegen VVOG is voor Pernelly Biya, nieuwkomer bij DOVO, zaterdag een afspraak met een bijzonder tintje. De aanvaller speelde vorig seizoen nog bij de Harderwijkers en scoorde destijds in Veenendaal.

,,Ik vind het leuk al zo snel tegen VVOG te spelen. Ik ken nog veel spelers uit de selectie en heb regelmatig contact via de groepsapp of telefoon. We praten dan bij over hoe het gaat. Ik ben niet zo van deze week van alles roepen. We zien het zaterdagmiddag wel op het veld.’’

VVOG pakte nog geen punt. ,,De club heeft een nieuwe trainer (Pieter Mulders) en de spelers moeten nog aan de nieuwe speelwijze wennen.”

DOVO behaalde vorige week het eerste punt bij VVSB: 2-2. ,,We waren tevreden over ons spel. Ik moet ook wat anders spelen dan vorig seizoen bij VVOG. Ik speelde toen op links en werd in de voeten aangespeeld om een actie te maken. Nu loer ik op de dieptepass van het middenveld om dan de bal voor te geven.”

De Apeldoorner, werkzaam als ambulant begeleider in de jeugdzorg, rekent erop dat de punten in Veenendaal blijven. ,,Eerste wedstrijd verloren, daarna gelijk, dus nu winnen. Een logische reeks toch?”

Amateurvoetbal