Volledig scherm
Schulting op archiefbeeld bij zijn laatste overwinning. © Joris Knapen

Peter Schulting bekroont vorm met winst Eurode Omloop

Peter Schulting heeft zondag de Eurode Omloop gewonnen. Op een selectief parcours rond Kerkrade reed de renner uit MonkeyTown in het laatste uur van de koers weg bij drie medevluchters. 

Voor Schulting is het de tweede klassiekerzege van het jaar, eerder won de 31-jarige inwoner van Lemele de Omloop van de Houtse Linies. 

De afgelopen weken etaleerde Schulting al zijn vorm met podiumplaatsen in tal van criteriums. Hoewel hij geen profcontract meer verwacht te krijgen, is de motivatie onverminderd groot. ,,Ik geniet nog zo van het fietsen, van het aanvallen, van het winnen. Als ik op de fiets stap, dan koers ik volle bak om te kunnen winnen. En een mooiere bekroning dan de zege is er niet.''

Voor Bas Tietema werd de slotwedstrijd van de topcompetitie geen succes. De Zwolse renner van BEAT Cycling Club kon door aanhoudende gezondheidsproblemen niet van start gaan in Kerkrade. Zijn bollentrui werd dan ook in extremis overgenomen door Folkert Oostra, die als vierde over de streep kwam in Kerkrade.

Amateurvoetbal