Volledig scherm
Trainer Richard Plug gaat DVS’33 al na één seizoen verlaten. © Orange Pictures

Plug al na een seizoen weg bij DVS’33: ‘Er is een machtsspel gaande’

trainerscarrouselHet seizoen is nog maar op een kwart, maar Richard Plug heeft kenbaar gemaakt na dit seizoen niet door te willen gaan als trainer bij DVS’33. De oefenmeester uit IJmuiden, bezig aan zijn eerste jaar bij de Ermelose derdedivisionist, vindt dat er te weinig draagvlak is voor hem bij de technische commissie (TC) en met name adviseur Geerling Hamstra.

Hoewel hij het intern al eerder had aangegeven, vertelde Plug zaterdag na de gewonnen wedstrijd tegen VVSB (1-3) aan zijn spelers waarom hij dit besluit heeft genomen. Dat deed hij omdat er speculaties in de media opdoken.

Quote

Op het technische vlak gaat het gigantisch mis

Richard Plug, trainer DVS’33

,,Voor mij als trainer zijn twee dingen heel belangrijk: hoe werk je met staf en spelers. Dat is het allerbelangrijkste en dat gaat helemaal top. Wij winnen wedstrijden puur omdat we een team zijn. Ik ben supertrots op die jongens. Het tweede is: hoe word je gedekt binnen een club door een TC en bestuur. Met de bestuursleden en businessclub-bestuursleden die ik ken, kan ik prima overweg; dat zijn loyale, betrouwbare mensen en daar ligt het probleem niet. Maar op het technische vlak gaat het gigantisch mis", verklaart Plug.

Stroef

,,Ik ben aangenomen door een andere TC, maar mijn verhouding met de nieuwe TC en met name de adviseur Geerling Hamstra loopt vanaf het begin stroef. Ik heb gezegd wat ik ervan vond en dan weet je dat het mis kan gaan. Er is een machtsspel gaande en daar ben ik ziek van. Ik had drie jaar willen blijven maar moet nu verder in de voetballerij.’’

Plug wijst op de afspraak om niet te reageren tot DVS maandag met een persbericht naar buiten zou treden. Maar hij doet dat desgevraagd toch, omdat woordvoerder en TC-voorzitter Leo van Dijk ten overstaan van Ermelo van Nu  zondag bevestigde dat de oefenmeester vertrekt bij de Ermelose club.

De TC is gevraagd om een reactie, maar voorzitter Leo van Dijk wilde geen commentaar geven.

Amateurvoetbal