Volledig scherm
Thomas Vossebelt was namens VVOG succesvol tegen Hercules. © Bram van de Biezen

Plus voor VVOG en DVS'33, min voor SDC Putten en Sparta

OEFENWEDSTRIJDENDe Veluwse teams in de top van het amateurvoetbal staan voor oefenwedstrijden op het veld. Zaterdag wonnen  VVOG en DVS’33, maar gingen SDC Putten en Sparta onderuit.

VVOG boekte de eerste zege in de voorbereiding en won in Utrecht met 1-3 van Hercules. De zondag derdedivisionist op voorsprong, Bas Wobbes maakte met een kopbal gelijk. De 1-2 voor de Harderwijkers viel na een eigen doelpunt uit een voorzet van Randy Onuoha. Thomas Vossebelt maakte uit een strafschop 1-3.

DVS’33 is op trainingskamp in Heemskerk en kreeg vrijdag te horen dat het oefenduel van zaterdag met VVSB niet doorging vanwege te weinig spelers bij de club uit Noordwijkerhout. In plaats daarvan speelden de Ermeloërs tegen ‘Team Wooter Academy’ en wonnen met 3-2. In het stadion van Telstar namen de talenten van Team Wooter de leiding door Adham El Idrissi. Christiaan van Hussen en Olivier Pilon draaiden het nog voor rust om: 2-1. Daniël van Warven scoorde 3-1 (penalty) en El Iddrissi maakte zijn tweede, 3-2.

Hoofdklasser SDC Putten startte de voorbereiding met 1-5 verlies tegen Capelle, uitkomend in de hoofdklasse A. De thuisploeg had veel de bal met bij vlagen aardig veldspel, de bezoekers zakten in en scoorden uit counters. Bij 0-3 was nieuwkomer Joshua Tijdens trefzeker.

Sparta Nijkerk verloor na een 3-0 achterstand bij rust met 4-2 van Noordwijk. De kampioen van de derde divisie van vorig seizoen scoorde vier keer, waarna Brian Burgerhout en Berry Powel een antwoord hadden namens de promovendus. Trainer Eric Speelziek vond het ‘een nuttige oefenwedstrijd’.

Amateurvoetbal