Volledig scherm
Duel tussen Djeremy Zandvliet van Rohda Raalte (rechts) en Jason Hulsink van Lemelerveld. © De Stentor Ronny te Wechel

Raaltes kwartiertje helpt Rohda aan zege op Lemelerveld

Rohda Raalte stelde zondagmiddag in het bekerduel met Lemelerveld in de tweede helft orde op zaken. Het eerste kwartier na rust gaf de wakker geworden eersteklasser gas en dat bleek voldoende voor een minimale zege: 2-1.

Het begin was nog bijzonder hoopgevend voor Rohda. Voordat de toeschouwers met hun ogen hadden kunnen knipperen, floot scheidsrechter Makkinga voor een strafschop na een uiterst ongelukkige handsbal van linksback Jaron Hulsink. Keeper Rik Ramaker van de gasten voorkwam met een prima redding een heel vroege achterstand en hield bovendien met een aantal katachtige reflexen de nul in de eerste helft. 

Daar slaagde collega Frans van Oldeniel niet in. Lemelerveld was in het eerste bedrijf al een paar keer erg gevaarlijk met afstandsschoten en scoorde uiteindelijk niet eens onverdiend de 0-1 via Stijn Kogelman.

Met twee verse krachten voor de niet geheel okselfrisse Deniz Sahbaz en Coen van Heun stelde Rohda in de eerste twintig minuten na rust orde op zaken. Plots lukte het wel om de tegenstander vast te zetten en kapot te spelen. Doelpunten van Sven Dikkers en invaller Sven Pazie waren voldoende om het duel in Rohdas voordeel te beslechten. Het restant van de wedstrijd was slechts nog een formaliteit.

Rohda Raalte - Lemelerveld 2-1 (0-1). 37. Stijn Kogelman 0-1, 56. Sven Dikkers 1-1, 65. Sven Pazie 2-1. Bijz.: 1. Strafschop gemist door Deniz Sahbaz (Rohda Raalte)

Amateurvoetbal