Volledig scherm
Hans Vleeming van Ratti-Socii in duel met Dirk Jan Smits van SHE. © De Stentor Ronny te Wechel

Ratti-Socii van slag na rode kaart

Vijfde klasseSHE uit Hall beleefde een moeizame middag in Wichmond, maar na de domme rode kaart voor verdediger Hans Vleeming werd het alsnog een walkover: 1-5.

Samenwerkingsclub Ratti-Socii had de eerste tien minuten van de wedstrijd moeite om het ritme te vinden, maar gaandeweg de eerste helft creëerde de ploeg van Ronnie Baten zichzelf een licht veldoverwicht. Zonder daarbij veel uitgespeelde kansen te krijgen overigens. De grootste was voor Koen Klein Heerenbrink, maar de spits faalde jammerlijk oog in oog met keeper Daan ter Hove.

In eerste instantie veranderde er niets aan het spelbeeld in de tweede helft. De voorsprong na 50 minuten spelen door Daan Loman was daarom alleszins verdiend. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten, want nog geen twee minuten later schoot aanvoerder Marco Reusken op fantastische wijze de gelijkmaker binnen.

Feitelijk kantelde de wedstrijd volledig na ruim een uur spelen. Daan Loman beging een domme overtreding en mocht met rood vertrekken. De vrije trap die daarop volgde werd feilloos door Dirk Jan Smits binnengeschoten en was de nekslag voor Ratti-Socii. De drie treffers die nog volgden waren louter voor de statistieken.

Oost, 5E: Ratti-Socii - SHE 1-5 (0-0). 50. Daan Loman 1-0, 52. Marco Reusken 1-1, 64. Dirk Jan Smits 1-2, 70. Jaimy Huiskes 1-3, 72. Niels van Wessel 1-4, 82. Smits 1-5. Bijz. 62. Rode kaart Hans Vleeming (Ratti-Socii, neerhalen doorgebroken speler).

Amateurvoetbal