Volledig scherm
SC Genemuiden heeft er een extra doelpuntenmaker bij: Rens van Benthem (links, hier in actie tegen Alcides). © Helmich Lubberts

Rens van Benthem: ‘Ik vind mezelf te goed voor de bank van HHC’

Rens van Benthem (26), deze winter overgekomen van tweededivisionist HHC Hardenberg, moet bij zijn nieuwe club SC Genemuiden voor doelpunten zorgen. Die jacht opent de spits vanaf zaterdag, als de bal in de hoofdklasse B weer gaat rollen.

De Spaanse zon lonkte. Maar eerst moest nog het een en ander geregeld worden om Rens van Benthem mee op trainingskamp naar Marbella te krijgen. Dat lukte: een dag na de selectie van SC Genemuiden vloog de kersverse aanwinst in. En hij maakte meteen kennis met zijn nieuwe ploeggenoten.

Rennen en vliegen, lijkt me.

,,Ja, klopt. De overstap was ook nog maar net rond. Ik moest wel wat dingen met het werk regelen, maar kon gelukkig mee. Sowieso is het goed zo’n weekend mee te pakken. Dan leer je de jongens beter kennen. Hier ook, maar op een trainingskamp doe je dat op een andere manier.”

Kon dat zomaar, een winterse transfer?

,,Bij HHC had ik een KNVB-contract, daarmee mag je tussentijds overstappen. Anders had ik me kunnen laten overschrijven op basis van verhuizing. Ik kom uit Oldenzaal, maar heb sinds kort een huisje in Stadshagen. Mijn vriendin en ik werken allebei in Zwolle. Er waren in het verleden meer jongens van HHC die een transfer in de winter hebben gemaakt, dus ik wist dat het mogelijk was. Al verbaasde het me dat het zo makkelijk ging. Ik had een club voor ogen die dichter bij Zwolle lag dan HHC. En Genemuiden was sowieso al geïnteresseerd. Ze hadden al contact met me opgenomen, terwijl ze nog niet wisten dat ik ging verhuizen. Ik werd enthousiast van hun verhaal.”

Je kunt er waarschijnlijk meer spelen dan in Hardenberg.

,,Ja, bij HHC speelde ik te weinig. En ik vind mezelf te goed om op de bank te zitten. Ik wil gewoon lekker voetballen. Ik vind het zonde wissel te zijn en dan maar vijf of tien minuten in te vallen. Daar ben ik te veel liefhebber voor. Ze vonden het bij HHC wel jammer, maar begrepen mijn keuze. De concurrentie is gewoon heel groot, er staat een supergoed team. Dan moet je wachten op je kans tot iemand geblesseerd raakt. En ik heb voor mezelf ook bepaald dat ik in de spits wil staan. Op de flanken rendeerde ik minder.”

Wat voor speler ben je eigenlijk?

,,Iemand met veel drive. Een afmaker, die ook mensen vrij voor de keeper kan zetten. Tot nu toe gaat het lekker. In Spanje maakte ik m’n eerste goal en ook afgelopen dinsdag scoorde ik tegen Alcides (4-0). Met de jongens in de aanval heb ik al een goede klik. Ik ben benieuwd naar de hoofdklasse. Ik ken de competitie verder niet, maar ken veel clubs van oefenwedstrijden met HHC. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar op dit moment, zag ik. Zes punten, dat is niet veel natuurlijk.”

En nu lekker op de fiets naar de club.

,,Haha, tussen Stadshagen en Genemuiden zit ongeveer 10 kilometer. Ja, op zaterdag zou dat zeker kunnen.”

Amateurvoetbal