Volledig scherm
Roy van der Gouw (rechts) probeert de bal te veroveren. © Maarten Sprangh

Robur et Velocitas toont veerkracht maar wint niet

gelijkspelRobur et Velocitas heeft een puntje overgehouden aan het treffen met nummer drie AZC. Na een 0-2 achterstand bij rust, rechtten de Apeldoorners na rust de rug en werd het nog 2-2 dankzij goals van Sven Harmsen en Jeroen Dekker. 

Die doelpunten vielen vlak na elkaar binnen een tijdsbestek van een paar minuten. De treffers van de gasten uit Zutphen waren wonderschoon en kwamen via vrije trappen van Lars van Roon. Robur-middenvelder Luca Hendriks keek terug het gelijke spel. ,,Het is jammer van die eerste helft, want toen vond ik ons echt niet goed spelen. We hielden voorin te weinig ballen vast en kwamen zodoende niet echt aan voetballen toe. En ja, dat er twee van die vrije ballen zo invallen, dat is pech voor ons.” 

De van CSV Apeldoorn overgekomen twintiger voelt zich senang aan de Anklaarseweg. ,,Ik ben goed in de groep opgevangen en het bevalt me prima. Ik speel vaak als nummer tien en dat vind ik een prettige positie. Maar qua resultaten valt het gewoon tegen met het team, we zijn niet constant genoeg. Vooraf was een plek bij de beste drie het doel, maar dat wordt op deze manier wel moeilijk.”

Amateurvoetbal