Volledig scherm
Laurens Knippenborg (rechts) is komend seizoen de nieuwe trainer van Rohda Raalte. © Rohda Raalte

Rohda Raalte strikt ‘beste amateurtrainer van Nederland’

trainerscarrouselLaurens Knippenborg (65) is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Rohda Raalte. De 65-jarige oefenmeester verruilt na zeven jaar RKZVC uit Zieuwent voor de Sallandse eersteklasser. Hij is de opvolger van Frank Tempelman, die na 4,5 jaar vertrekt uit Raalte.

Met Knippenborg heeft Rohda een grote naam binnengehaald, want hij werd vorig seizoen bekroond met de Rinus Michels Award als beste amateurtrainer van Nederland. Knippenborg begon bij RKZVC in de derde klasse en speelt dit seizoen na drie titels op rij in de hoofdklasse met zijn huidige club. Voorheen was hij als trainer onder meer werkzaam bij AZSV, SDOUC, DVC’26, DFS Opheusden en Nunspeet. 

In het seizoen 2018/2019 streden Rohda Raalte en RKZVC om de titel in de eerste klasse en kwamen Knippenborg en Rohda elkaar al eens tegen op het veld. De club uit Zieuwent trok toen aan het langste eind. 

Nadat bekend werd dat Tempelman na 4,5 jaar vertrekt bij Rohda toonde Knippenborg zijn interesse. Zo is het balletje gaan rollen en kwamen club en trainer tot elkaar. Naast het eerste team, zal Knippenborg ook nadrukkelijk de verbinding gaan zoeken met de opleidingsteams zoals het tweede, het derde en JO-19-1 van Rohda Raalte.

Amateurvoetbal