Doelman Ruus Hesselink is eerder bij de bal dan Sven Dikkers.
Volledig scherm
Doelman Ruus Hesselink is eerder bij de bal dan Sven Dikkers. © Gerard Vrakking

Rohda Raalte vindt aansluiting bij koploper BVC ‘12

Eerste klasseDankzij een 2-1 zege op TVC ‘28 is Rohda lijstaanvoerder BVC ‘12 tot op twee punten genaderd. De verrassende nederlaag op eigen veld tegen Heino van de ploeg uit Ubbergen zet de poort richting het kampioenschap weer wagenwijd open voor Rohda.

Aangetekend dient te worden dat een andere kanshebber, Orion, nog flink afstand kan nemen van de ploeg van trainer Frank Tempelman, maar daarvoor dienen twee inhaalduels wel eerst nog wel gewonnen te worden. Rohda rest niets anders dan de druk op te blijven voeren en tegen TVC ‘28 lukte dat zeer behoorlijk. Zelfs een forse tegenvaller halverwege de eerste helft, de 0-1 via het hoofd van Kelvin Stopel, bracht de dadendrang van Rohda niet aan het wankelen. 

Nog voor rust werd het evenwicht door de thuisploeg hersteld via een kopdoelpunt van Sven Dikkers en diep in de tweede helft promoveerde Wesley Hansler, opnieuw met het hoofd, een half afgeslagen bal tot de dikverdiende winnende goal.

Met iets meer vernuft hadden opnieuw Hansler, invaller Mart Lugtenberg en met name Lucas jr Wuarbanaran de score een nog fraaier aanzien gegeven. Al tellen in deze fase van de competitie voor Rohda alleen de punten.

Oost, 1E: Rohda Raalte - TVC ‘28 2-1 (1-1). 22. Kelvin Stopel 0-1, 30. Sven Dikkers 1-1, 83. Wesley Hansler 2-1.

Amateurvoetbal