Volledig scherm
© Thinkstock

Ruime zege voor VVOG tegen ASWH

HARDERWIJK - VVOG heeft op bezoek bij ASWH een klinkende zege geboekt. In de derde divisie won de ploeg van Ed Engelkes met 2-5 bij de KNVB beker-kwartfinalist.

De Harderwijkers wilden zich na drie nederlagen dolgraag revancheren met een zege. Met dat idee begon de ploeg voortvarend, want al na vier minuten kon topscorer Jeremy de Graaf ongehinderd raakschieten: 0-1. Vervolgens kwam de ploeg goed weg, toen Peter de Lange de paal toucheerde na een verkeerde terugspeelbal. Nog binnen het half uur kwam het counterende VVOG op 0-2 na een prachtige treffer van Samir Merraki.

Direct na de theepauze kreeg de thuisploeg twee grote kansen, maar beide pogingen troffen geen doel. Dat lukte De Graaf wel, zijn vrije trap vloog over de muur in het doel: 0-3. Namens ASWH scoorde Nick Slotboom de 1-3 door in twee instanties de bal tegen de touwen te krijgen. Een minuut later lag de bal weer in het doel, ditmaal scoorde Oussama Labari voor VVOG. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht deed met de 2-4 van Robbert Olijfveld nog iets terug, maar het slotakkoord was voor de ploeg van Engelkes. In de blessuretijd omspeelde Jeffrey Arends de ASWH-doelman en schoof de 2-5 binnen.

ASWH - VVOG 2-5 (0-2). 4. Jeremy de Graaf 0-1. 27. Samir Merraki 0-2. 57. Jeremy de Graaf 0-3. 65. Nick Slotboom 1-3. 67 Oussama Labari 1-4. 73. Robbert Olijfveld 2-4. 90. Jeffrey Arends 2-5.

Amateurvoetbal