Volledig scherm
Wouter Schouten heeft getekend voor een vijfde seizoen als trainer van zijn club, Ruurlo. © Arjan Gotink

Ruurlo en Schouten zijn nog niet op elkaar uitgekeken

trainerscarrouselWouter Schouten is ook aankomend seizoen de trainer van Ruurlo. Daarmee gaat het 38-jarige kind van de club zijn vijfde jaargang in als coach bij de zondagderdeklasser.

Ruurlo is Schoutens eerste klus als hoofdtrainer. In zijn debuutjaar promoveerde de Ruurloër direct via de nacompetitie naar de derde klasse. In de twee daaropvolgende seizoenen wisten Ruurlo en Schouten zich op dat niveau te handhaven.

Tegenslag

Dit seizoen wordt vooral gekenmerkt door tegenslag, zowel sportief als privé. De dorpsclub is de rodelantaarndrager in 3C. Daarnaast verloor Schouten in november zijn moeder na een slopende ziekte. De sympathieke oefenmeester besloot daarom zijn taken even tijdelijk neer te leggen. In die periode werd hij vervangen door dorpsgenoot Jan Ligtenberg.

Ondanks de sportieve malaise zien zowel de technische commissie als de spelersgroep genoeg fiducie in een verlengde samenwerking. ,,De groep is unaniem en daaruit spreekt ontzettend veel vertrouwen. Hier spreekt een ontzettend blije trainer”, zegt Schouten.

Amateurvoetbal