Volledig scherm
Sabine Gerrits is topscorer van Victoria Boys. © eigen foto

Sabine Gerrits hinkt bij Victoria Boys tussen sfeer en ambitie

wedstrijd van de weekSabine Gerrits vierde woensdag haar 20ste verjaardag. Haar mooiste cadeau hoopt de spits van Victoria Boys echter vier dagen later te krijgen. Op zondag speelt ze namelijk met haar ploeg de topper in de eerste klasse tegen DVC'26.

De winnaar van dat duel wordt niet alleen koploper, maar pakt ook de eersteperiodetitel. Daardoor is meespelen om een plaats in de hoofdklasse voor volgend seizoen al na acht wedstrijden gegarandeerd. ,,Dat zou inderdaad een mooi cadeau zijn", zegt Gerrits, bezig aan haar derde seizoen bij Victoria Boys en blakend van de ambitie. ,,In de zomer van 2017 ben ik terug gekomen van PEC Zwolle, waar ik na twee seizoenen te horen kreeg dat ik niet goed genoeg was voor dat niveau. Ik moet het hebben van mijn techniek en snelheid en kwam met name kracht tekort. Dat is iets waar ik hier bij de club hard aan ben gaan werken, onder andere via onze donderdagse corestabilitytraining."

Quote

Ik moet het hebben van mijn techniek en snelheid en kwam met name kracht tekort

Sabine Gerrits, speelster Victoria Boys

Het lijkt er op dat die trainingen zijn vruchten beginnen af te werpen. De spits heeft in de vijf wedstrijden die ze heeft meegespeeld al acht goals gemaakt en is topscorer van het team. ,,Vooraf heb ik mijn doel op dertig doelpunten gesteld, dus ik zit nog mooi op schema", stelt de fysiotherapiestudente.

Zondag hoopt ze uiteraard ook weer waardevol te zijn, want Gerrits kijkt graag omhoog. ,,Dat was natuurlijk ook de reden dat ik, na hier twee jaar in de jeugd te hebben gespeeld, naar Zwolle ben gegaan. Ik wilde toen zo hoog mogelijk spelen. Dat is eigenlijk nog steeds zo. En diep in mijn hart zou ik dat het liefste hier doen, met deze club meiden, want we hebben een kei-gezellig team. Zowel binnen als buiten het veld kunnen we heel goed met elkaar. Dat komt omdat we een heel jong team hebben met veel meiden van mijn leeftijd, die ook nog eens heel talentvol zijn. Het lijkt er op dat dit nu allemaal samenkomt en dat is mooi."

Lopende band

Vorig seizoen wilde het niet vlotten voor Victoria Boys. Nu gaat het crescendo. Waardoor dat komt, kan Gerrits niet verklaren. ,,Vorig jaar ging het dramatisch en misten we kans op kans. Dat gold ook voor mij. Nu zijn we echt lekker bezig en scoren we aan de lopende band. Zal wel met vorm te maken hebben, maar ook met een stuk vertrouwen dat we van onze trainer (Alparslan Kirboga, red.) hebben gekregen."

Over zondag is ze duidelijk. ,,We gaan knallen en hopelijk winnen. Vorig seizoen zaten we heel dicht bij elkaar en het lijkt er op dat dit nu ook weer zo is. DVC staat niet voor niets tweede, dus ik verwacht een spannende pot met veel publiek en uiteraard drie punten als ultiem verjaardagscadeau voor mij en mijn team."

Amateurvoetbal