Volledig scherm
Spelbeeld uit het duel tussen SCD'83 en SVN'69. © Jesper Langbroek

SCD’83 scoort verrassend veel tegen SVN’69

SCD ’83 heeft een ruime overwinning geboekt tegen directe concurrent SVN ’69 (5-0). De ploeg van coach Richard Tempelman scoorde voor het eerst sinds tijden weer makkelijk en verbrak een serie van vier duels zonder overwinning.

SCD ’83 kwam al snel op voorsprong door Martijn Hamhuis, die na vijf minuten een voorzet binnen kopte. Acht minuten later verdubbelde rechtsback Jordi Hulleman de score door een prachtig uitgespeelde aanval af te ronden. Nog voor rust viel ook de 3-0. Erik Wencker strafte geklungel van de verdedigers van SVN’ 69 af en wist het net te vinden. Voor de aanvaller was het pas zijn goal derde van het seizoen.

In de fase na de rust waren de ploegen meer in balans, maar in het slot van de wedstrijd liep SCD ’83 verder uit. Een kwartier voor tijd maakte Martijn Ballast de 4-0 en enkele minuten later zette Wencker met zijn tweede doelpunt van de dag de eindscore van 5-0 op het scorebord.

De zege betekende de eerste overwinning van SCD ’83 sinds 28 november, toen Hollandscheveld met 1-0 werd verslagen. Met de driepunter hebben de Dedemsvaarters een goede slag geslagen, want SVN ’69 stond één plek boven hen en is nu ingehaald. Beide ploegen staan net boven de degradatiezone.

Amateurvoetbal