Volledig scherm
Johan Tiems scoorde voor Flevo Boys, maar zijn ploeg verloor toch van ACV. © W Vzoeren

Scorend vermogen ACV is Flevo Boys te machtig

HoofdklasseFlevo Boys heeft de uitwedstrijd bij het hooggeplaatste ACV met 4-2 verloren. Mede door een aantal persoonlijke fouten maakte de toch al makkelijke scorende thuisploeg het af.

De wedstrijd in Assen kende een prachtige kickstart. In de aantrekkelijke openingsfase knalde Justin Mulder vanaf zestien meter raak voor ACV. Johan Tiems maakte een paar minuten later met een stift al snel weer de gelijkmaker voor Flevo Boys. De wedstrijd bleef daarna in balans, maar vlak voor rust was het Marco van der Heide (ex-Flevo Boys) die zijn oude ploeg pijn deed met de 2-1. 

Ook na rust was het eerste kwartier weer om te smullen. Na de 3-1 van Matthijs Hardijk maakte Tiems de aansluitingstreffer. Even later bracht Ezra Schrijver de marge weer op twee voor de thuisploeg. In het restant was Flevo Boys gevaarlijk via Ivar Span, Aron Strengholt en Madih Doufikar, maar kampioenskandidaat ACV gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Hoofdklasse B: ACV - Flevo Boys 4-2 (2-1). 8. Justin Mulder 1-0, 11. Johan Tiems 1-1, 42. Marco van der Heide 2-1, 56. Matthijs Hardijk 3-1, 60. Tiems 3-2, 66. Ezra Schrijver 4-2.

Amateurvoetbal