Volledig scherm
Kees Pluim namens SDC Putten op archiefbeeld.

SDC Putten de baas over tien van Zuidvogels

In een wedstrijd die al na een kwartier in een ongelijke strijd veranderde heeft SDC Putten met 0-2 gewonnen bij degradatiekandidaat Zuidvogels. Na een kwartier werd Zuidvogels-speler Niels van de Zaal van het veld gestuurd na een overtreding op Jerry Geurtsen. 

SDC Putten stond toen al op 0-1 door een goal van Jurian van den Brink, die de bal met een lob over de keeper schoot. Pas na rust vergrootte de ploeg uit Putten de voorsprong toen Rick Degenaar ook weer met een lobje scoorde. In het vervolg van de tweede helft bleef Putten verdedigend met speels gemak overeind. 

De ploeg kreeg zelf grote kansen op een derde treffer via Van den Brink, Degenaar en Joost Heerschop. Er werd echter niet meer gescoord en dus bleef het bij 0-2. 

SDC Putten mengt zich na de zege nadrukkelijk in de strijd om de derde periode, die recht geeft op nacompetitie met als doel promotie naar de derde divisie.

Zuidvogels - SDC Putten 0-2 (0-1). 11. Jurian van den Brink 0-1, 52. Rick Degenaar 0-2. Rode kaart: 15. Niels van de Zaal (Zuidvogels)

Amateurvoetbal