Volledig scherm
De vreugde is groot bij SDC Putten. © Bastiaan Vrijhof

SDC Putten krijgt met punt loon naar werken

De eerste thuiswedstrijd van SDC Putten is in 1-1 geëindigd. De hoofdklasser had tegen Excelsior'31 flink wat kansen nodig om tot scoren te komen, maar forceerde de gelijkmaker zeer terecht in de slotfase.

Al vroeg in het duel had de thuisploeg de kans om de score te openen, maar spits Rob Knul schatte de kans niet op waarde en schoot over. Hoewel SDC Putten de betere ploeg was en meerdere kleine kansen kreeg, kwam de ploeg uit Rijssen op voorsprong. Eén lange bal was voldoende om de Puttense verdediging open te splijten, waarna Hakim Ezafzafi met een fraaie lob doelman Martin van Barneveld passeerde.

Ook na de onderbreking was de eerste kans voor de ploeg van Michael van den Berg. De inzet van Kevin van der Vlag vloog echter naast. Ook Jurian van den Brink kreeg een geweldige kans, na een heerlijke lange bal van Sander Duits, maar de aanvaller schoot voorlangs. Duits zelf kreeg ook een kans, maar de bal verdween na zijn afstandsschot op de buitenkant kant van de paal.

De Puttenaren leken vijf minuten voor tijd langszij te komen, maar wederom was de paal een grote sta in de weg voor Duits. De middenvelder kopte van dichtbij op het houtwerk. Excelsior kwam enkel van de eigen helft als het kon counteren en leek de punten te stelen. Invaller Wilbert Thomassen bezorgde de thuisploeg in de slotfase toch een punt via een kopbal. 

Hoofdklasse B: SDC Putten - Excelsior'31 1-1 (0-1). 28. Hakim Ezafzafi 0-1, 89. Wilbert Thomassen 1-1.

Amateurvoetbal