Volledig scherm
Cesco Agterberg en assistent-trainer Nico Beijnen (r) staan met SDC Putten na zes duels bovenaan in de hoofdklasse. © Bram van de Biezen

SDC Putten profiteert van rode kaarten bij Purmersteijn

HOOFDKLASSEMede dankzij twee rode kaarten voor tegenstander Purmersteijn heeft SDC Putten, koploper in hoofdklasse B, vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen in Purmerend. 

Al na ruim een kwartier speelde de thuisclub met tien man toen Rano Burger over de schreef ging. Pas vlak voor de rust verzilverde SDC Putten de manmeersituatie door een goal van Jefta van den Broek.

Na rust was ook Wilbert Thomassen trefzeker. Vlak daarna kreeg Jenairo Promes van Purmersteijn de rode kaart. Tegen negen man slaagde Putten er niet in om de derde treffer op het scorebord te krijgen. Door de overwinning blijft SDC Putten de trotse koploper van de hoofdklasse B, met twee punten meer dan Swift en Genemuiden.

Hoofdklasse B: Purmersteijn - SDC Putten 0-2 (0-1). 41. Jefta van den Broek 0-1, 55. Wilbert Thomassen 0-2. Rode kaart: 17. Rano Burger (Purmersteijn), 60. Genairo Promes (Purmersteijn).

Amateurvoetbal